9.11.12

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με τον Ντάνιελ Κον Μπεντίτ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τη βουλευτή, Μαρία Γιαννακάκη, τον υπεύθυνο Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Γεράσιμο Γεωργάτο και το σύμβουλό του για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, Γιάννη Μεϊμάρογλου, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ στη βουλή με τον ευρωβουλευτή Ντάνιελ Κον Μπεντίτ.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα της οικονομικής κρίσης και των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
 
Ο Φ. Κουβέλης αναφέρθηκε εκτενώς στη συμμετοχή και στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ στην κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, εξηγώντας αναλυτικά τις διαφωνίες του κόμματος στις αλλαγές που προτείνει η τρόικα στα εργασιακά, τονίζοντας ότι πολλές από τις αξιώσεις της τρόικας της απορρίπτει η ΕΕ και ότι είναι σε απόλυτη αντίθεση με το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο.
Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στα θέματα πράσινης πολιτικής, στις αναπτυξιακές  δυνατότητες της χώρας, αλλά και στην ανάγκη εξεύρεσης συνολικής λύσης στο ελληνικό πρόβλημα, προκειμένου, όπως ειπώθηκε, να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο.
Επίσης η συζήτηση επεκτάθηκε και στα θέματα του φορολογικού συστήματος και της φοροδιαφυγής, με τις δύο πλευρές να συνομολογούν ότι υπάρχουν εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού που δεν έχουν φορολογηθεί, αλλά και ό,τι επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί το μεγάλο ζήτημα της εγχώριας φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.
Συμφώνησαν στην ανάγκη σταθερής επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων.