31.8.12

Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια (6 Αυγούστου 2012)

Γιαννακάκη: «Το θέμα της μετανάστευσης θέλει μια σοβαρή και όχι περιστασιακή αντιμετώπιση»

  Γιαννακάκη: «Το θέμα της μετανάστευσης θέλει μια σοβαρή και όχι περιστασιακή αντιμετώπιση» Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ
Σοβαρή αντιμετώπιση και όχι περιστασιακή χαρακτήρισε το θέμα της μετανάστευσης η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη και πρόσθεσε ότι η λύση στο πρόβλημα θα πρέπει να στηριχθεί στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και στην ασφάλεια των ημεδαπών, και των αλλοδαπών.
Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ: «Εάν κάποιος θα είχε δικαίωμα να φωνάζει και να διαμαρτύρεται σε αυτό τον συνασπισμό των τριών, είναι ο κύριος Κουβέλης, ο οποίος ούτε συμφώνησε, ούτε υπέγραψε ποτέ τίποτα. Κι όμως, δεν το κάνει, συναισθανόμενος την κρισιμότητα των περιστάσεων και έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε αναλάβει, η οποία ξεπερνά το 6,8% το οποίο μας επιφύλαξε στις κάλπες στις 17 Ιουνίου ο ελληνικός λαός.»
ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»
Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ: «Το θέμα της μετανάστευσης είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα, πολυσύνθετο, σοβαρό, γι' αυτό και θέλει και μια σοβαρή και όχι περιστασιακή αντιμετώπιση. Και η λύση δε μπορεί να είναι παρά μόνο ευρωπαϊκή. Και το πρόβλημα της μετανάστευσης και η λύση του πρέπει να στηριχθούν πάνω στο εξής δίπολο: σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και ασφάλεια και των ημεδαπών, και των αλλοδαπών.»