15.11.12

Συνάντηση Βουλευτού Β' Πειραιά της ΔΗΜΑΡ με τη διοίκηση και του εργαζόμενους του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Β΄ Πειραιά Μαρία Γιαννακάκη είχε συνάντηση ενημέρωσης με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας Σταμάτη Πίνη, Συντονιστή Διευθυντή της Β' Χειρουργικής, Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, την Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρούλα Προκόπη και μέλη του Δ.Σ του Σωματείου.

Η βουλευτής ενημερώθηκε για τις ανάγκες και τα προβλήματα λειτουργίας του μεγαλύτερου νοσοκομείου στη Νοτιανατολική Ευρώπη σε προσέλευση ασθενών και εισαγωγών για εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου ενημέρωσε την βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει αυξηθεί σημαντικά η προσέλευση ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία. Υπάρχουν όμως ελλείψεις σε προσωπικό κυρίως νοσηλευτών, διοικητικών και βοηθητικού προσωπικού, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν έως το τέλος του έτους λόγω συνταξιοδοτήσεων. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε υλικά έχει ως αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται περίπου τα μισά χειρουργεία σε σχέση με το 2009.
Ο κ. Πίνης αναφέρθηκε και στα κτιριακά προβλήματα που παρουσιάζει το Νοσοκομείο λόγω της έλλειψης συντήρησης των εγκαταστάσεων του, ενώ σε ό, τι αφορά στους προμηθευτές ανέφερε ότι δεν υπάρχει ζήτημα, αφού οι οικονομικές υποχρεώσεις του νοσοκομείου έχουν καλυφθεί έως και τον περασμένο Μάρτιο.
Στις ελλείψεις προσωπικού εξαιτίας του περιορισμού των προσλήψεων και την αύξηση των συνταξιοδοτήσεων αναφέρθηκε και η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, αναφέροντας ότι δεν έχει προχωρήσει η έγκριση του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου που έχει συνταχθεί σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό.
Αναφορικά με τις προμήθειες του νοσοκομείου, η πρόεδρος έθεσε το ζήτημα των μεγάλων διαγωνισμών, που δεν έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ έως σήμερα. Τέλος υπογράμμισε ότι αυξάνεται ο αριθμός των ανασφάλιστων ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων, εξαιτίας της μη κάλυψης των ασφαλιστικών τους εισφορών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ζήτημα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.
Η κ. Γιαννακάκη τόνισε την ανάγκη ορθολογικής και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου, που καλύπτει χιλιάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Β' Πειραιά και δεσμεύτηκε ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα στηρίξει τις προσπάθειες διοίκησης και εργαζόμενων προς αυτή την κατεύθυνση.