24.9.12

Δήλωση Βουλευτού Β Πειραιώς της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρίας Γιαννακάκη για την εξέγερση στις Φυλακές ΚορυδαλλούΓια μια ακόμα φορά οι πολίτες του Κορυδαλλού έγιναν μάρτυρες ταραχών στις φυλακές που έθεσαν σε δοκιμασία την ηρεμία και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. 
Παρά τις διαχρονικές δεσμεύσεις της Πολιτείας, το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα σε σχολεία, αθλητικούς χώρους και κατοικίες με αποτέλεσμα η παραμικρή αναστάτωση να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, ακόμα και παιδιών.
Σε συνδυασμό με τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων και τις απάνθρωπες, τριτοκοσμικές συνθήκες κράτησης που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων και αποτελούν στίγμα για την κοινωνία μας, οι Φυλακές αποτελούν ωρολογιακή βόμβα για την περιοχή.  
Ζητάμε να εγκριθεί άμεσα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης το νέο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο Σωφρονιστικών Καταστημάτων για την κατασκευή νέων καταστημάτων κράτησης, που έχει συνταχθεί από το 2010 και αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη, οριστική απομάκρυνση των Φυλακών από τον Κορυδαλλό.