22.1.13

Συμμετοχή της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης



Στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιούνται στη έδρα του στο Στρασβούργο, συμμετέχει η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρίας Γιαννακάκη ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας.
Στη συνέλευση αναμένεται να συζητηθούν η Διεύρυνση και η Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, η κατάσταση στο Κόσσοβο και ο ρόλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και η παράνομη διακίνηση μεταναστών (εργαζομένων) για καταναγκαστική εργασία. Επίσης, η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δέχεται μεγάλο αριθμό επαναλαμβανόμενων υποθέσεων από ορισμένα κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Τέλος, στο περιθώριο των εργασιών την συνέλευση θα απασχολήσει η πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της Επιτροπής Μετανάστευσης στην Ελλάδα, ενώ ενδιαφέρον έχει για την χώρα μας η προγραμματιζόμενη επίσκεψη του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κ. Muiznieksη από τις 28 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου, η οποία είχε αναβληθεί τον προηγούμενο μήνα.