21.1.13

Συνάντηση Βουλευτού Β Πειραιά της ΔΗΜΑΡ με τον Ιρλανδό πρέσβη Charles Sheehan



Με τον πρέσβη της Ιρλανδίας στην Αθήνα κ. Charles Sheehan συναντήθηκε η βουλευτής Β Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Μαρία Γιαννακάκη, κοινοβουλευτική υπεύθυνη σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες της Ιρλανδικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ. για το 2013 με βασικό θέμα την βελτίωση της οικονομίας, η ανάγκη για οικονομική ανάκαμψη και σταθερότητα με βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η δημιουργία θέσεων εργασίας με προτεραιότητα την ανεργία των νέων και τους τρόπους αντιμετώπισής της.
Ο κ. Shennan δήλωσε την αισιοδοξία του μετά την έξοδο της Ιρλανδίας στις αγορές, ενώ τόνισε ότι στις βασικές προτεραιότητες της Ιρλανδικής Προεδρίας είναι και η προώθηση της Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου ΕΕ-ΗΠΑ.
Η κ. Γιαννακάκη αναφέρθηκε στις ιστορικά άριστες σχέσεις των δυο χωρών υπογραμμίζοντας την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση. Τόνισε δε ότι η χώρα μας περιμένει τη συμπαράσταση της Ιρλανδικής προεδρίας στα θέματα ασύλου και μεταναστευτικής πολιτικής, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι η πάγια θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς.